+32 16 20 41 98 info@spc.be

Bovengrondse metingen

SPC is specialist in 3 domeinen:

Bij veel opdrachten is er overlap tussen de verschillende domeinen. SPC levert hierbij een grote meerwaarde door de integratie van deze domeinen binnen één bedrijf.

Grootschalige kartering

SPC gebruikt moderne landmeetapparatuur voor de meest diverse grootschalige cartografische meetopdrachten. Dit gaat van grootschalige basiskaarten tot meer specifieke kaarten voor allerlei GIS-toepassingen.

Referenties:

Opmeting van gebouwen

Bij renovatie en restauratie van gebouwen beschikt de bouwheer vaak niet over actuele digitale plannen. Om een ontwerp te maken heeft een architect dit soort plannen wel nodig. De landmeters van SPC meten bestaande gebouwen op en leveren gedetailleerde plannen. Dit kan gaan om gevelzichten, grondplannen, doorsnedes en 3D weergaves. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verschillende meettechnieken:

  • Totaalstation
  • 3D-laserscanning
  • Fotogrammetrie

Voor elk project maken we gebruik van de meest geschikte techniek of combinatie van technieken.

As-built metingen

Een as-builtplan is een opmetingsplan van de nieuwe toestand na de beëindiging van de werken. Het is geen kopie van een ontwerpplan, maar een plan opgemaakt op basis van een nieuwe opmeting van de bestaande toestand.

Aannemers die werken in het openbaar domein (>50m²) uitvoeren moeten bij de oplevering ook een as-built plan in GRB-structuur aanleveren. Hiervoor kunnen zij beroep doen op de landmeters van SPC. SPC is door Informatie Vlaanderen erkend als dienstverlener  voor de levering van GRB-conforme as-builtplannen. Voor meer informatie over deze as-built regelgeving kan je terecht op de website van Informatie Vlaanderen.

Werfopvolging

Tijdens de uitvoering van werken heb je vaak op verschillende momenten een landmeter nodig. Bijvoorbeeld voor het uitzetten van assen, het inmeten van leidingen, zettingsmetingen en monitoring, enz. Doe beroep op de landmeters van SPC voor topografische werfopvolging. De opdrachten worden steeds uitgevoerd in samenspraak met de aannemer.

bestaande toestand

Bij de voorbereiding van herinrichtingsprojecten wordt eerst een topografische opmeting uitgevoerd van de bestaande toestand.  Dit kan gaan over de opmeting van een projectzone, een volledige site, een stuk wegenis enz. SPC kan zowel de bovengrondse als de ondergrondse bestaande toestand opmeten en verwerken tot 2D en 3D plannen. Aan de hand van deze plannen kunnen studiebureaus hun ontwerp maken.

GIS- en CAD-Dataconversies

SPC maakt gebruik van Microstation, Autocad en andere GIS en CAD software om geografische gegevens efficiënt en foutenvrij te verwerken en te beheren. Deze kennis staat natuurlijk ook ter beschikking van de klant. Wij zorgen voor de conversie en levering van formaten waar je als klant meteen mee aan de slag kunt.

Stel je vraag aan onze experten!

Vul het contactformulier in, bel +32 16 20 41 98 of mail naar info@spc.be.