+32 16 20 41 98 info@spc.be

Schatting van onroerende goederen

Op zoek naar een erkend schatter-expert in Vlaams-Brabant?

 • Schatters-experten erkend door de Vlaamse Overheid (Vlabel)
 • Onafhankelijke waardebepaling
 • Transparant verslag met uitgesplitste berekeningen
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Regio Vlaams-Brabant en omstreken
 • Goede kennis van de huidige marktsituatie

Onze werkwijze

 

1. Vraag een schatting aan

Je kunt een aanvraag doen via ons aanvraagformulier of telefonisch op het nummer +32 16 20 41 98. We bezorgen je snel een offerte. Wij bieden schattingen aan vanaf 250 euro.

2. Plaatsbezoek

Na goedkeuring van onze offerte kiezen we samen een datum voor een plaatsbezoek. Tijdens het plaatsbezoek bekijkt onze schatter het volledige onroerende goed. Beschik je over plannen, een EPC attest, het kadastraal inkomen en stedenbouwkundige inlichtingen? Leg deze dan klaar voor onze schatter. Heb je geen plannen? Geen probleem, dan doet onze schatter de nodige opmetingen ter plaatse.

3. Opmaken van het rapport

Na het plaatsbezoek stelt de schatter een gedetailleerd schattingsverslag op. We hechten veel belang aan transparantie, daarom zijn onze berekeningen zichtbaar in het verslag.

4. Levering en facturatie

Je ontvangt het schattingsverslag via mail. Na de levering ontvang je onze factuur.

 

Waardebepaling van verschillende types onroerende goederen

 

Woning
Appartement
Kantoor
Bedrijf
Grond
Project

Schatting van vastgoed

Bij aan- of verkoop, hypothecair krediet, scheiding,… heb je vaak een schattingsverslag nodig.

De waarde van een onroerend goed is afhankelijk van verschillende factoren zoals ligging, grootte, staat, enz.

Wil je een grondige, onafhankelijke en objectieve schatting van je huis, appartement, bedrijfsgebouw of ander onroerend goed? Doe dan beroep op de beëdigde landmeters-experten van SPC. Zij treden op als schatters-experten om een schatting te maken van jouw onroerende goederen.

Gratis schatting?

Soms bieden immobiliën gratis schattingen aan. Ze kunnen er baat bij hebben om je woning te onder- of overschatten. Onderschatting kan ervoor zorgen dat je woning snel verkocht is, maar dat je er minder voor krijgt dan ze werkelijk waard is. Overschatting zorgt er vaak voor dat het lang duurt eer je woning verkocht is. Een gratis schatting kan je dus duur komen te staan.

Door de waarde van je onroerend goed te laten schatten door een beëdigd landmeter-expert ben je zeker van een onafhankelijke en objectieve waardebepaling van je eigendom.

  Schatting van nalatenschap

  Als je een aangifte van nalatenschap voor de berekening van de successierechten indient, moet je daarin, naast de waarde van de roerende goederen, ook de waarde van de onroerende goederen opgeven.

  Hiervoor kan je beroep doen op onze door de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel) erkende schatters-experten. Zij maken een schattingsverslag op dat voldoet aan het eisen van het kwaliteitscharter van de Vlaamse Belastingdienst.

  Label erkend schatter van onroerende goederen voor nalatenschappen

  Vraag nu een schatting aan

  Vul het schattingsformulier in, bel +32 16 20 41 98 of mail naar info@spc.be.